Екс-власника великого агропідприємства звинувачують у привласненні мільйонів «Ощадбанку»
Екс-власника великого агропідприємства звинувачують у привласненні мільйонів «Ощадбанку»

Спеціалізована антикорупційна прокурата розслідує кримінальне провадження щодо розкрадання народним депутатом $ 20 млн у «Ощадбанку». Про це повідомляється на сторінці САП в Facebook, передає Latifundist.com.

Нагадаємо, прокуратура вручила підозру голові Держрезерву та проводить обшуки.

«Під наглядом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, предметом якого є організоване народним депутатом України і приведено у виконання його близькими родичами і бізнес-партнерами заволодіння $20 млн державного банку», – йдеться у повідомленні.

Як написав у своєму телеграм-каналі журналіст Олександр Дубінський, в повідомленні САП йдеться про народного депутата, екс-власника промислової групи «Креатив» Станіслава Березкіна, який отримав гроші у кредит в «Ощадбанку».

У цій справі затримано заступника голови правління «Ощадбанку» Ірину Земцову, а також низка співробітників Кіровоградського управління Ощадбанку.

Втім, я не раджу розглядати даний кейс тільки як боротьбу органів прокуратури за державні гроші. Група «Креатив», яка належала Березкіну, заборгувала «Ощадбанку» близько $300 млн, які нові власники бізнесу (Артур Гранц і Андрій Іванчук) не хочуть «виймати зі своїх кишень». І тому намагаються стягнути їх безпосередньо з Березкіна, вдаючись до допомоги прокуратури. Коли Іванчук і Гранц за копійки купували у Березкіна «Креатив», оборот якого становив близько $1 млрд, то брали на себе зобов'язання розібратися з його кредиторською заборгованістю», – написав Олександр Дубинський.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...