Екс-підлеглих Мартинюка звинувачують у відбиранні фермерських земель
Екс-підлеглих Мартинюка звинувачують у відбиранні фермерських земель

Неодноразово Держдгеокадастр Полтавської області відбирав землі після смерті голови господарства. Про це повідомили фермери під час зустрічі аграріїв з владою області, передає Kurkul.com з посиланням на panoram.com.ua.

Нагадаємо, губернатор Полтавщини звинуватив фермерів у захопленні земель.

«У червні цього року помер фермер з Великобагачанського району Василь Мандаліна. О, скільки з'явилося бажаючих забрати тільки землю, а й урожай! Тому онукові, члену фермерського господарства, довелося через суд накласти арешт на землю, щоб хоч зібрати посіяне дідом», — йдеться в повідомленні.

І це не єдиний випадок в області. Фермер Дмитро Гриб з Диканського району розповів, що йому довелося витрати кілька років на судову тяганину, щоб увійти в спадщину після смерті батька.

Голови районних фермерський асоціацій розповіли також про проблеми з підготовкою договорів оренди земельних паїв, труднощі з оформленням землі. Земля в постійному користуванні — також значна проблема для тих, хто її має.

Той меморандум, що обласна Асоціація фермерів і Держгеокадастр підписали навесні, не виконується останнім. Хто клявся прилюдно, що нее підпише жодного наказу про припинення права постійного користування? (мається на увазі начальник Держгеодастру області Вадиму Чувпило – ред.)», — обурився голова асоціації фермерів «Відродження Полтавщини» Василь Бурлака.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...