Україна планує підписати угоду з МВФ про програму Stand-by наприкінці жовтня
Україна планує підписати угоду з МВФ про програму Stand-by наприкінці жовтня

До кінця жовтня Київ планує підписати угоду з МВФ про програму фінансування Stand-by. Про це пишуть Українські новини.

Читайте до теми: МВФ погіршив прогноз щодо зростання ВВП України

Так, за інформацією джерела, таке політичне рішення ухвалила влада після практично безрезультатної роботи місії МВФ в Україні, яка проводилася протягом вересня. Зараз Україна намагається вирішити ключові питання для підписання програми і формування умов для її реалізації в 2019 році. Основні теми: ціна газу, держбюджет і боротьба з корупцією.

Підписання нової програми Stend-by, за інформацією джерела, має відбутися до кінця жовтня. "Програму планується підписати в жовтні — таке політичне рішення. Ідеально було б до 18 жовтня, але навряд чи вже встигнемо", — заявило джерело, близьке до переговорів.

Швидше за все, уряду доведеться продовжити своє рішення ще раз — до 1 листопада. Але, загалом, питання підвищення ціни на газ вже повністю узгоджений. Після підвищення на 23% в поточному році, а це потрібно зробити до надання нової програми фінансування, наступне підвищення до рівня 80% імпортного паритету потрібно ввести вже з 1 травня 2019 року, а на 1 січня 2020 року ціна повинна зрівнятися з імпортною. За інформацією агентства, в цьому випадку суми для виплат субсидій можуть вирости з запланованих в проекті держбюджету на 2019 рік з 55 млрд грн — до 58 млрд грн.

Читайте до теми: Уряду можливо знадобиться вдатися до додаткових заходів зі зниження видаткової частини бюджету під кінець року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...