Виборчий кодекс будуть змінювати, адже стати депутатом міськради не може бути дорожче, ніж стати президентом!
Олександр Солонтай

За давньою політичною традицією, напередодні місцевих виборів в Україні, ухвалюють новий закон. Так було в 2006, 2010, 2015 роках, так сталося і в 2020 році. Так було, і так є, бо нічого знати правила місцевих виборів наперед, а то раптом ще хтось «нехороший» підготується.

Читайте до теми: Уряд схвалив законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України»

 

 

Тут варто згадати, що є ще одна традиція. На старті виборчого процесу – вносити правки, інколи навіть вже після початку. В мене немає жодних сумнівів, що і цю традицію Верховна Рада збереже.

Мінімальна причина для змін – повний безлад з виборчими заставами. В новому виборчому кодексі 5 різних застав/способів їх обрахунку для кандидатів:

1) в депутати районних, сільських, селищних, міських рад, окрім міст з чисельністю понад 90 тис. виборців, застави немає;

2) в мери (голови громад), окрім міст з чисельністю понад 90 тис. виборців, застави немає;

3) на посаду Президента застава – 650 мінімальних зарплат;

4) у Верховну Раду застава – 1000 мінімальних зарплат;

5) у Верховну Раду Криму застава – 500 мінімальних заробітних плат;

6) в депутати обласних та міських рад з чисельністю понад 90 тис. виборців застава – 4 мінімальні заробітні плати на кожні 10 тис. виборців;

7) в мери міст з чисельністю понад 90 тис. виборців застава — 4 мінімальні заробітні плати на кожні 10 тис. виборців.

Тобто, у виборчому кодексі застава регулюється і рахується по різному. Це перекреслює саму суть ідеї виборчого кодексу – однакові, зрозумілі та чіткі правила для різних видів виборів!

Впевнений, що окрім помилок з заставою, знайдуться ще додаткові проблеми, адже кодекс писали під парламентські вибори. Місцеві вибори були причепом, і як бачимо, з наближенням 25 жовтня, доведеться зміст цього «причепу» уважно переглянути!
Вкрай необхідно!
А раз перегляд неминучий, то слід заодно суттєво зменшити самі суми застав або запровадити альтернативу для народних кандидатів, наприклад, підписи виборців.

5 головних позитивів нового Виборчого кодексу для місцевих виборів:

1. Кодекс прийнято завчасно, до місцевих виборів понад півроку, тобто є часткова можливість завчасно підготуватися. Раніше виборчі правила змінювали за місяць до початку виборів.

 2. Участь у виборах стала безкоштовною, тобто застави скасовані, окрім 30 найбільших міст та обласних рад. Раніше застави були в усі районі та міські ради.

3. В усіх ОТГ, окрім 30 найбільших міськрад, кандидатів в депутати зможуть висувати не тільки політичні партії, але й усі бажаючі. Раніше, навіть в найменших містах, були виключно партійні списки.

4. На виборах в 30 найбільших містах, а також в обласних радах, виборці можуть обрати не тільки партію, але й окремо конкретного кандидата, якого виборці хочуть бачити в місцевій раді. Таким чином, партійні списки стануть значно «відкритішими», ніж були до цього.

5. Всі території будуть мати своє депутатське представництво. Нова система, на відміну від старої, зробить так, що в кожному виборчому окрузі буде обрано кілька депутатів місцевих рад, а в результаті кожна територія «матиме свого депутат-а/ів». Отже, всі мешканці матимуть «власних» депутатів і в громаді, і в облраді.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...