Абромавичус: У аграріїв під ногами $32 млрд інвестицій
Абромавичус: У аграріїв під ногами  $32 млрд інвестицій

Найоптимальніша застава для банку під  кредитування від аграріїв – земля. Про це повідомив в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com під час 13-ї Щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

«На форумі пролунало, що $5 млрд лежать в українських банках. Вони чекають, щоб кредитувати бізнес із якісною заставою, а земля є найкращою заставою», - стверджує він.

Колишній міністр  економіки додав, що саме земельний ресурс допоможе зібрати значні фінансові інвестиції для АПК.

 

Для мене 32 млн гектарів під $1000 за 1 гектар — це стартова ціна для такого кредитування. 32 мільярди доларів якісної застави для банків сьогодні лежать просто під ногами в аграріїв. Із часом ціна землі може зрости до $4 тис. Якщо купувати та продавати землю дозволять, зрештою, лише українцям, то майже 100 млрд доларів залишаться всередині країни. Саме стільки можна отримати в процесі запуску вільного ринку землі», -  пояснив Айварас Абромавичус.

Детальніше про його бачення запуску ринку землі читайте у інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що рекомендацію зняття мораторію МВФ «підкинули» представники великого агробізнесу. Про це раніше в інтерв’ю для AgroPolit.com казав заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України" Андрій Мартин. 

Також міністр фінансів Олександр Данилюк розповів, що МВФ все-таки вимагає відкриття ринку землі та підтвердив що валютний фонд вже погодив текст меморандуму з урядом

Нещодавно міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий взяв участь у широкому обговоренні питань розвитку земельної реформи та держпідтримки АПК у рамках Національної платформи діалогу, яка відбулася в м. Хмельницькому. Метою заходу стало визначення оптимального формату проведення земельної реформи та формування переліку пропозицій.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...