12 вересня 2018, 10:50, Земля

Гройсман – проти відкриття земельного ринку для всіх

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що необхідно дозволити українцям продавати і купувати землю один у одного в зафіксованому розмірі, але при цьому земля не повинна потрапити в руки великих агрохолдингів. Про це він сказав під час форуму в Києві, повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, що  депутати Верховної Ради вдруге подали звернення до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним мораторій на продаж-купівлю сільськогосподарських земель.

 

 

Я категорично проти відкриття ринку земель всього для всіх і на всі боки. Ось я проти і це моя позиція, як громадянина України. Це для мене є принциповим питанням. Вважаю, що потрібно дати можливість українцям один у одного купувати землю в обмеженій кількості і для відповідного професійного використання, - сказав Гройсман.

На його переконання, найоптимальнішу модель земельних відносин можна підібрати.


Я вважаю, що земля - ​​це дуже серйозний наш національний актив. І тут потрібно підходити дуже виважено. Я розумію, що ліберальний підхід і потрібно все відкрити, але, повірте, не все те золото, що блищить  - додав прем'єр-міністр.

 

в