Вчора, 18:03 Логістика/Техніка

Прокляття Білгород-Дністровського порту: стало відомо, чому об’єкт відмовляються

Директорка державного підприємства «Білгород-Дністровський МТП» Оксана Кіктенко прокоментувала ситуацію з приватизацією порту, пояснивши причини, чому цей об’єкт не викликає зацікавленості у потенційних інвесторів. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».

За її словами, хоча сам майновий комплекс порту перебуває в задовільному стані, інвестори остерігаються купувати підприємство через інші причини. Йдеться про проблеми з підхідним каналом.

Його глибина, що зараз складає 1,9 метра при необхідних 5,5 метрах, обмежує можливості судозаходу і створює ризики для бізнесу. Основна проблема полягає у відсутності прогресу у відновленні глибин каналу, який знаходиться на балансі ДП «Адміністрація морських портів України».

Оксана Кіктенко пропонує вирішити проблему через концесію підхідних каналів, що дозволить інвесторам вкладати кошти в розвиток порту, отримуючи гарантії його ефективної роботи та можливість його відновлення.

Директорка підприємства підкреслила, що робота порту має потенціал, але для повноцінного функціонування необхідне вирішення стратегічних питань інфраструктури, таких як управління підхідними каналами та причалами.

Як писав AgroPolit.com, в Україні оновили вимоги до якості молока. Також в Мінагро спрогнозували ціни на продукти в Україні.

в