6 вересня 2024, 16:06, Харчова безпека

Віталій Коваль назвав ключові завдання Мінагро

Новопризначений міністр аграрної політики і продовольства України Віталій Коваль окреслив першочергові задачі, які стоять перед Мінагро. Про це він повідомив в соціальних мережах.

За словами посадовця, він провів першу нараду на новій посаді. Коваль наголосив, що від оновленої команди міністерства, країна чекає результату — урожаю, продажів та стабільності. Очільник Мінагро зауважив, що одне з важливих завдань, які стоять перед міністерством – розвиток галузі глибинної переробки.

Коваль висловив впевненість, що особливо це стосується відновлення та становлення тваринництва. Міністр підкреслив, що Україна має зайняти свою нішу на світовому ринку, як країна з виробництвом агропродукції з доданою вартістю.

Люди, які працюють у сільському господарстві, виняткові. Вони точно люблять те, чим займаються. Тому що розвивати свою країну без любові до рідної землі – неможливо. Перед нами стоять великі виклики, тому налаштував колектив на лідерство і результат. Аграрна сфера – це одна з основ економіки України. Це точка росту і розвитку. Мінагрополітики важливо набути інституційної спроможності і відновити репутацію прозорої та зрозумілої установи, орієнтованої на захист та підтримку аграріїв, фермерів та інтересів України», – зазначив Коваль.

Як писав названо головні кроки для АПК для новопризначеного аграрного міністра Віталія Коваля. Також Віталій Коваль став новим аграрним міністром України.

в