15 серпня 2024, 18:00, Харчова безпека

Держпродспоживслужбу реформують

Європа очікує на реформу Держпродспоживслужби України за європейським зразком. Про це пише AgroPolit.com із посиланням на відповідні плани між відомством та ЄС.

За даними видання, єдиних загальноєвропейських вимог до ДПСУ, як єдиного компетентного єврооргану в частині ветеринарії та фітосанітарії немає! Що є тоді є?

«Кілька обов’язкових складових щодо такої служби: належне фінансування цієї структури, достатня кількість інспекторів для її роботи та необхідна кількість коштів на  здійснення діяльності всіх її підрозділів», — пише видання.

Реформа Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (ДПСУ) має відображати такі напрями як євроінтеграція, комунікаційна платформа, розвиток соціального капіталу та запобіганням біологічних загроз та біологічного захисту та інше.

Інші деталі реформування Держпродспоживслужби читайте за посиланням.

Нагадаємо, що за даними опитування аграріїв 62% респондентів незадоволені роботою Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Нещодавно відомство змінило керівника. 

в