4 серпня 2024, 12:18, Торгівля

В Україні продають спиртовий завод за 219 млн грн

Фонд держмайна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс державного підприємства «Зарубинський спиртовий завод» на Тернопільщині. Про це повідомив голова ФДМ Віталій Коваль.

Він розповів, що це діюче підприємство, що спеціалізується на виробництві біоетанолу та має значний потенціал для розширення виробництва. Аукціон відбудеться 7 серпня в системі «Прозорро.Продажі». Стартова ціна лоту — 219 135 738 грн (без ПДВ).

Приватизація заводу відкриває можливості для модернізації виробництва та збільшення обсягів випуску біопалива. Покупець спиртзаводу буде зобов’язаний протягом шести місяців від дати переходу права власності забезпечити погашення боргів із заробітної плати та перед бюджетом, а також не допустити звільнення працівників приватизованого підприємства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу.

До складу єдиного майнового комплексу входять 49 одиниць нерухомого майна та інфраструктури, 27 одиниць транспорту та спецтехніки, а також 606 одиниць рухомого майна.

Виробництво розташоване на 4 земельних ділянках загальною площею 23,6 га в с. Зарубинці Тернопільської області. Загальна площа об'єкта — 27 257 квадратних метрів. Середньооблікова чисельність працівників станом на 31.03.2024 — 128 осіб.

Як писав AgroPolit.com, в Україні створюють нове держпідприємство, щоб заробити мільярд. Також в Україні продали вже 567 тис. га землі.

в