25 травня 2024, 16:38, Рейдерство

На житомирському держпідприємстві знайшли фінансових порушень на 60 млн грн

Державна аудиторська служба викрила збитки та фінансові порушення на 62,8 мільйона гривень у держпідприємстві «Житомирський лікеро-горілчаний завод». Про це йдеться у повідомленні служби.

Під час перевірки аудитори виявили факти використання філією підприємства (яка має філію в місті Чуднів) завищених обсягів енергоносіїв, що призвело до збитків у розмірі 4,5 мільйона гривень.

Згідно з розрахунками, такий обсяг енергоносіїв міг би бути використаний для виробництва понад 34 тисячі декалітрів спирту "Люкс". Це, у свою чергу, могло б принести додатковий прибуток від реалізації продукції на загальну суму близько 11 мільйонів гривень.

На Житомирському ЛГЗ було виявлено низку випадків надання необґрунтованих знижок, що дозволяло продавати продукцію за цінами нижчими від її фактичної собівартості та нижчими за певні договори.

Внаслідок такої безгосподарності підприємство зазнало збитків на суму понад 22 мільйони гривень, а також зазнало зайвих витрат і не отримало доходів на суму 40,6 мільйонів гривень. Результати перевірки роботи аудитори передали до Управління Служби безпеки України у Житомирській області для подальшого розслідування. Нагадаємо, що Державне управління справами планувало приватизацію ЖЛВЗ як свого непрофільного активу ще у 2014 році.

Як писав AgroPolit.com, Україна скоротила експорт зерна до 42 млн т. Також Україна та ОАЕ наблизилися до підписання угоди про Всеосяжне економічне партнерство.

в