Сьогодні, 10:22 Рослинництво

В Україні аудит виноробної галузі проведуть у 2025 році

В Україні на 2025 – 2026 роки запланували проведення аудиту у виноробній галузі. Про це заявив голова офіційної делегації українських виноробів в OIV, голова ГО «УКРСАДВИНПРОМ» Володимир Печко в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

«Контролюючі органи можуть подати вино та винні напої на аналіз. Адже зараз є випадки, коли у деяких недобросовісних виноробних компаній часто зустрічається вода у вині. Це призводить до здешевлення продукції, дає більш конкурентні умови за рахунок погіршення якості вина. Але це шкодить бренду українських вин і української виноробної продукції, а головне, що це вводить в оману споживача, оскільки він не може розділити справжнє вино від не справжнього. Загалом я очікую, що, у 2025 – 2026 році відбудеться аудит виноробної галузі України», – зазначив Печко.

За його словами, в Україні планують створити лабораторію ізотопного аналізу, яка розбере кожну молекулу вина на деталі. Фахівець додав, що з’явиться незалежний сертифікаційний центр для контролю за якістю виноробної продукції, починаючи з виробника і закінчуючи споживачем.

Детальніше про сьогодення і майбутнє виноробства в Україні читайте в матеріалі: «Володимир Печко: У 2025 році відбудеться аудит виноробної галузі України».

в