24 жовтня 2024, 11:01, Харчова безпека

В Україні пропонують створити електронний реєстр критичних підприємств

Зупинка бронювання, яку ініціювала влада, може загострити проблему нестачі кадрів, тому потрібно відновити механізм захисту критично важливих працівників. Про це заявив президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Костянтин Салій, пише УНІАН.

Він підкреслив, що аудит підприємств, стратегічність яких викликає питання, можна проводити без зупинки процесу бронювання, яке загрожує масштабною кризою економіці і обороні.

Україна йде у напрямку цифровізації, тож можливим шляхом вирішення цього питання може стати створення реєстру критичних підприємств – на прикладі системи «Резерв+».

Слід зазначити, що у Європейській бізнес асоціації також закликали уряд якомога швидше відновити бронювання, адже зупинка цього процесу стала критичною проблемою для бізнесу, яка може призвести до закриття підприємств.

У нас вже зараз відчувається нестача робітників на виконання оборонних замовлень. У нас є ціле міністерство по цифровізації. Тож цифровізуйте ці процеси. Повідомляйте офіційно керівників і власників підприємств про їхній статус. Вони не повинні заходити в «Дію» і грати, як в казино. Бронювання має бути принаймні на рік зрозумілим для керівника підприємства», – наголосив Салій.

Як писав AgroPolit.comЗеленський розповів про справедливу модель економічного бронювання. Також Forbes назвав наслідки зупинки бронювання.

в