5 травня 2024, 11:02, Рослинництво

Експерт розповів, скільки аграріям в Україні довелося пересівати

Цьогоріч українським аграріям довелося пересівати близько 2 – 3% посівів, що є середньостатистичним результатом. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє «Українське радіо».

«На щастя, з погодою під час перезимівлі було все гаразд. Звісно, 100% ніколи не перезимовує. За зведеною інформацією, це 2-3% в середньому по Україні. Це абсолютно в межах середньостатистичних щорічних результатів, тому якогось масового пересіву навесні не відбувалося, потреби не було» – зазначив Тарас Висоцький.

Урядовець визнав, що в умовах повномасштабної війни українські аграрії стикаються з багатьма проблемами і щоб підвищити шанси на отримання європейського гранту, державної підтримки, або кредиту в банку, їм слід скласти бізнес–план.

Тарас Висоцький наголосив, що українська сторона очікує збільшення різноманітних програм підтримки аграріїв від Євросоюзу. Спікер висловив впевненість, що українські аграрії історично вміють добре працювати, але не звикли свої ідеї формалізувати. Посадовець розповів, що якщо фермери будуть потребувати допомоги, вони отримають зрозумілий шаблон, який доведеться заповнити.

Як писав AgroPolit.comлібералізація для України змінила правила перевезень в ЄС. Також польські фермери повністю розблокували кордон з Україною

в