22 квітня 2024, 15:42, Харчова безпека

В Україні хочуть оновити новий електронне бронювання військовозобов’язаних

Кабмін працює над зміною порядку електронного бронювання військовозобов'язаних з використанням застосунку «Дія», що є вже другою спробою запуску відповідного механізму. Про це повідомляє Forbes.

Один з основних запитів бізнесу — впровадження справедливого механізму бронювання співробітників від мобілізації. З початку 2024 року в Офісі президента та Верховній Раді обговорюються різні моделі економічного бронювання, що передбачають сплату певної суми грошей або податків. Проте наразі ця концепція призупинена.

Водночас в уряді хочуть повернутися до ідеї електронного бронювання, яку мали запровадити ще восени 2023-го. Ймовірно, відповідний механізм функціонуватиме через "Дію".

Слід зазначити, що в Україні тривають воєнний стан та загальна мобілізація через повномасштабну війну, яку розпочала Росія. У цей період військовозобов'язані чоловіки підлягають призову до лав ЗСУ. Однак деякі громадяни можуть отримати бронь.

Також військовий Кирило Сазонов заявив, що наразі в пріоритеті для бронювання від мобілізації повинні бути люди, які працюють на економіку країни, армію та енергетики. Світло та зв'язок набагато важливіше за музику та фільми.

Це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу», — зазначила  перший віцепремʼєр та міністр економіки Юлія Свириденко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть змінити порядок бронювання працівників. Також Польща перейшла до заборони українського морозива.

в