20 квітня 2024, 10:27, Торгівля

В Україні обвалилася ціна на картоплю: за скільки її можна купити в супермаркетах

Оптові ціни на картоплю в Україні досягли позначка у 12 – 17 грн за кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше. Про це повідомляє EastFruit.

За словами учасників ринку, пропозиція картоплі на поточному тижні залишалася досить об'ємною, тоді як попит на продукцію продовжував знижуватися. Аналітики зазначають, що багато покупців скаржилися на якість продукції, що пропонується, і часто відмовлялися від придбання.

За підрахунками експертів, ціна на картоплю в Україні в середньому в 2,7 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. Враховуючи великі обсяги овочів на ринку, українські аграрії не виключають, що ціна й надалі падатиме.

Слід зазначити, що 12 квітня оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 14 – 18 грн за кг, що в середньому на 13% дешевше, порівняно з попереднім тижнем. У свою чергу  білокачанна капуста врожаю 2023 року подорожчала. В середньому ціна підскочила на 40%, в результаті овоч надходить у продаж за ціною 8 – 13 грн за кг.

Зараз картоплю вітчизняного виробника у найпопулярніших серед українців супермаркетах продають за такими цінами:

  • «Сільпо» пропонує картоплю по 24,70 грн за кг;
  • «АТБ» продає її по 23,89 грн за кг;
  • «Варус» відпускає відповідний товар по 24,90 грн за кг.

Як писав AgroPolit.comукраїнські аграрії почали підвищувати ціни на білокачанну капусту. Також в Мінагро розповіли, що буде з цінами на овочі.

в