Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу продовжено
Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу продовжено

Верховна Рада ухвалила у другому читанні депутатський закон про мораторій на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу до 31 грудня 2017 року. Про це повідомляє УНІАН.

За ухвалення законопроекту №3153 «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у другому читанні і в цілому проголосували 235 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, доповідаючи щодо законопроекту, зазначив, що ухвалення документа дозволить знизити тиск на підприємців з боку контролюючих органів.

При цьому він підкреслив, що в період дії мораторію можуть проходити позапланові перевірки бізнесу, якщо на це є вагомі причини.

«Це чотири підстави: рішення суду, за заявою суб'єкта господарювання при аварії на виробництві, при обґрунтованому зверненні фізичної особи та узгодженні компетентного органу Державної регуляторної служби», - сказав він.

Під дію мораторію не підпадають держоргани, робота яких не впливає на малий і середній бізнес. Йдеться, зокрема, про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк України, Антимонопольний комітет.

Крім того, під дію закону не підпадають Державна фіскальна служба і Державна фінансова інспекція, обмеження на перевірки яких регламентуються змінами до Податкового кодексу від 28 грудня 2014 року (обмеження на перевірки підприємств, доход яких за попередній рік становив менш як 20 млн грн).

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

2 січня 2017
Новостворений агробізнес отримає три роки табу на будь-які перевірки
Це випливає з  норм закону №5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...