25 лютого 2024, 11:12, Торгівля

На річницю війни поляки знищили українську агропродукцію

На річницю повномасштабної війни в Польщі пошкодили вантажні вагони з українською аграрною продукцією, цього разу – бобові. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Провокація сталася на станції Дорогуськ о дев’ятій ранку. На злочин відреагував міністр Олександр Кубраков. Він заявив, що дії поляків спрямовані на системне знищення української аграрної продукції. За словами посадовця процес має ознаки спланованих диверсій.

У міністерстві додали, що аналогічну скаргу втретє подав український перевізник Укрзалізниця. В компанії чекають реакції правоохоронців. Слід зазначити, що провокація з бобовими не перша. Продукцію українських аграріїв вже знищували в Польщі. Останній такий випадок був в Медиці 20 лютого.

«Системне знищення української агропродукції схоже на сплановані диверсії. Наша країна обороняється і виживає також і завдяки фермерам. Отже ті, хто вчинили ці злочини точно не зацікавлені в українському мирі і перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні органи Польщі дати негайну реакцію», – прокоментував віце-премʼєр-міністр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як писав безпека Польщі та України під загрозою через блокаду кордону. Також у Польщі вирішили захиститися від українського соку, олії та інших продуктів.

в