24 лютого 2024, 11:04, Торгівля

Безпека Польщі та України під загрозою через блокаду кордону – Олександр Кубраков

Блокада кордону загрожує безпеці, як Польщі так і України, тому українська сторона  сподівається, що уряд Польщі знайде вихід. Про це заявив  віцепрем'єр-міністр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН.

Підрахунки міністра показали, що заяви польських аграрних асоціацій щодо перенасиченості їхнього ринку є несправедливими. За словами Олександра Кубракова, в січні через Польщу транспортували 0,37 млн ​​т української аграрної продукції. Міністр зазначив, що мова йде про 5% від всього обсягу.

Спікер нагадав, що за 2022 рік через Польщу транспортували 1 млн т аграрної продукції на місяць. Олександр Кубраков назвав незрозумілою ситуацію у Медиці, коли протестувальники висипали на колії українське зерно.

Майже два роки не було нарікань. Чому вони з'явилися зараз? Я думаю, що дуже ймовірно, що відповідь політична. Адже цифри яскраво свідчать про несправедливість заяв польських агроасоціацій про перенасиченість їхнього ринку. І зараз, коли почалися спроби блокувати автобуси та пасажирські поїзди, ідеться  точно не про раціональні рішення. Це погіршує і без того складну ситуацію. Цим користується наш спільний ворог – росіяни, які роблять усе, щоб нас роз'єднати», – зазначив Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, пункти пропуску на українсько-польському кордоні хочуть додати до критичної інфраструктури. Також зустріч представників Польщі та України відбудеться без участі президентів 

в