19 лютого 2024, 14:31, Логістика/Техніка

Жінки та діти стали заручниками бізнес-інтересів: в Україні відреагували на блокаду автобусів в Польщі

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та голова Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Сєвєра обговорили ситуацію з блокуванням пасажирського транспорту на спільному кордоні. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Раніше стало відомо, що натовп протестувальників у Польщі заблокував проїзд пасажирських автобусів на кордоні. Олександр Кубраков заявив, що жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів.

Він додав, що подібні акції та приклади негуманного ставлення до українців на кордоні Євросоюзу можуть використати російські спецслужби для розбурювання штучного конфлікту між двома країнами. Міністр закликав польських колег до конкретних дій для недопущення таких ситуацій.

Наразі з польського боку кордону заблокованими є 6 пунктів пропуску. Найкритичніша ситуація на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ, де взагалі припинився рух вантажного транспорту. Там не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. Це прямий вплив на нашу обороноздатність. Також через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, що їдуть за критично необхідними товарами», – підкреслив заступник міністра Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, у Чехії хочуть ввести систему застави на аграрну продукцію із України. Також через повну блокаду кордону з Польщею Україна втратить 7,7 млрд грн.

в