13 лютого 2024, 08:03, Торгівля

У Єврокомісії запропонували зерновий компроміс для України

Польщу, Угорщину та Словаччину закликали зняти всі односторонні обмеження проти українського експорту зернових товарів. Таку заяву в  ході дебатів у Комітеті агрокультури в Європарламенті зробив Єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс, пише AgroPolit.com у аналітичному матеріал «Поляки наступили на горло Єврокомісії: чим обернеться блокада зернового експорту з України?».

«ЄС уже розробив альтернативні механізми, які допоможуть захистити європейських фермерів від надлишку української продукції. Так, Валдіс Домбровскіс нагадав, що паралельно з механізмом експортного контролю Єврокомісія запропонувала автономні торговельні заходи в тих країнах, які стикаються з негативним впливом на ринок від українського експорту. Саме тому з’явилася історія про встановлення максимального рівня українського імпорту  щодо «чутливих агропродуктів» (яйця, цукор та зерно)», — пие видання.

Більше оцінок і прогнозів щодо наслідків чергової зернової блокади на польському кордоні українського зерна читайте у матеріалові.

Нагадаємо, що в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» група осіб за сприяння  маргінального проросійського польського політика Рафаля Маклера влаштували інцедент із псування українського зерна у трьох фурах.  

в