17 січня 2024, 16:50, Інвестиції

Великобританія виділяє Україні $25 млн для розблокування зернового експорту

Великобританія вирішила інвестувати $25 млн в розблокування українського експорту та імпорту продовольства. Про це повідомили в МЗС Британії.

У дискусії з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон має підтвердити свою підтримку України, яка буде зосереджена на єдності.

Зустріч із міністром закордонних справ України відбулася в той момент, коли британська Інституція фінансування розвитку British International Investment запустить першу інвестицію в Україну, виділяючи $25 млн, щоб гарантувати, що Україна залишається пов’язаною зі світовою економікою. Розв’язана рф війна порушила прикордонну торгівлю України та вдарила по її економіці.

Світ значно змінився з того часу, як я вперше прийшов до уряду, і ми живемо в дуже нестабільні, невизначені та небезпечні часи. Глобальний вплив конфліктів, хвороб і зміни клімату, на жаль, зростає. Але оскільки виклики зростають, наші зусилля також повинні докладатися. У моїй розмові з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою я дам зрозуміти, що Велика Британія й надалі залишатиметься непохитним прихильником України, щоб вона не лише виграла війну, але й вийшла з неї сильною, суверенною та вільною країною» – сказав Девід Кемерон.

Як писав AgroPolit.com, Туреччина, Болгарія та Румунія домовились розмінувати Чорне море. Також український зерновий коридор в Чорному морі працює під постійними ударами ворога.

в