20 грудня 2023, 13:22, Фінанси

В Україні перерозподілили бюджет Аграрного фонду

Кабмін на засіданні перерозподілив видатки державного бюджету, передбачені на роботу Аграрного фонду. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що перерозподіл відбувся внаслідок передачі Аграрного фонду до сфери управління Фонду державного майна. Передбачили зменшення обсягу видатків споживання за програмою «Організація та функціонування Аграрного фонду» на 3,9 млн грн та за програмою «Організація діяльності рибовідтворювальних комплексів та інших бюджетних установ у сфері рибного господарства» на 3,7 млн грн.

Збільшили обсяг видатків розвитку за такими програмами:

  • Наукова і науково-технічна діяльність у сфері розвитку агропромислового комплексу, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції на 3,1 млн грн;
  • Формування статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» на 4 млн грн;
  • Організація і регулювання діяльності установ у системі агропромислового комплексу на 508 тис. грн.

Передано, у зв’язку з передачею Аграрного фонду до сфери управління Фонду державного майна, частину бюджетних призначень, передбачених Міністерству аграрної політики та продовольства на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету», – зазначив Тарас Мельничук.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть посилити держконтроль у сфері захисту рослин. Також польська сторона пропонує компроміс у питанні блокади кордону з Україною.

в