13 грудня 2023, 15:42, Рослинництво

Виробництво у більшості аграрних секторів збільшилося, але поступається довоєнному

У поточному році в Україні майже усі аграрні галузі продемонстрували зростання показників виробництва, якщо порівнювати їх з минулим роком. Про це повідомили в Комітеті аграрної та земельної політики.

За словами експертів, високих показників врожайності українські аграрії змогли досягти завдяки сприятливим погодним умовам. Щодо зернових культур, обсяги їх виробництва у поточному році збільшились приблизно на 10% у порівнянні з попереднім сезоном і досягли 60 млн т. Слід зазначити, що такий показник все ще поступається результатам 2021 року на 31%.

Якщо говорити про олійні культури, їх виробництво на 18% перевищує результати 2022 року і сягає 20 млн т. Такий результат на 10% поступається даним довоєнного 2021 року. Що стосується цукрових буряків, їх виробничі обсяги на 29% перевищили результати минулого року. Цей показник перевищив довоєнний результат, оскільки цукровий буряк на захоплених ворогом територіях не вирощують.

Виробничі обсяги м'ясної продукції всіх видів зросли у порівнянні з минулим роком на 3%, та досягли 3,1 млн т. Зростання вдалося досягти завдяки м'ясу птиці. Поточні обсяги виробництва м’яса на 9% поступаються довоєнним. Показники виробництва молочної продукції у 2023 році продовжують падати.

Як писав AgroPolit.com, оточення путіна збагачується на українському зерні. Також в Україні може виникнути дефіцит гречки.

в