13 грудня 2023, 13:22, Торгівля

Через порти на Дунаї хочуть щомісяця вивозити 4 млн т продукції

Завдяки спільній роботі України та Румунії, експорт агропродуції через українські порти на Дунаї збільшився, а загалом його хочуть пришвидшити до 4 млн т на місяць. Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише Укрінформ.

Слід зазначити, що порт Констанца в Румунії перетворився на потужний транспортний вузол, який також забезпечує безперебійний рух вантажів. Олександр Кубраков підкреслив, що розвиток міжнародних коридорів для транспортування продукції, які включають і порт Констанца, допоможе зберегти логістичний ланцюг і забезпечити безперервність постачань, навіть в умовах війни.

Слід зазначити, що судноплавство Сулінським каналом дозволяє вивозити українську агропродукцію через Чорне море, оскільки канал сполучає його з Дунаєм.

У нас вже є успішний кейс — разом з румунськими партнерами ми нарощуємо експортну спроможність українських портів Дунаю. За 11 місяців обсяги перевалки через дунайські порти склали вже майже 30 млн т. Завдяки спільній роботі та домовленості маємо вийти на 4 млн т експортної спроможності на місяць. Разом з вами ми будуємо дороги, модернізуємо залізничні ділянки та розширюємо спроможності дунайських портів», – сказав Олександр Кубраков.

Як писав AgroPolit.com, перевізники Словаччини відновлюють блокаду кордону з Україною. Також через польські протести страждають українські захисники на передовій.

в