13 грудня 2023, 09:52, Логістика/Техніка

Дорогу в Дорогуську розблоковано, але водії змушені чекати в черзі ще 32 години

В Польщі національну дорогу № 12 між Хелмом і прикордонним переходом з Україною в Дорогуську розблоковали, оскільки там поламана вантажівка блокувала переїзд. Про це повідомляє RMF24.

Рух транспорту було відновлено у вівторок спочатку в напрямку в’їзду з України до Польщі, а потім у напрямку виїзду – з Польщі в Україну. У понеділок вдень на трасі до прикордонного переходу зламалася вантажівка, яка стала поперек дороги та перекрила рух в обох напрямках.

Це сталося невдовзі після того, як міський голова Дорогуська Войцех Сава повідомив перевізників, які перекрили дорогу, про рішення розігнати акцію протесту. Наразі рух між Хелмом і Дорогуськом відбувається без проблем. На дорозі в Україну досі велика черга вантажівок.

Міхал Дерус, речник Палати податкової адміністрації в Любліні, сказав, що прикордонний пункт повністю укомплектований і потрібно близько 32 годин, щоб розвантажити чергу з приблизно 700 вантажівок, які прямують з Польщі в Україну через Дорогуськ.

У вівторок до Окружного суду в Любліні надійшла апеляція на рішення мера Дорогуська про розпуск зборів. Перевізники звернулися по дозвіл на черговий протест. Він почнеться в понеділок – йдеться в листі, який надійшов до гміни Дорогуська.

Як писав AgroPolit.com, новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виклав проєвропейське бачення Польщі та пообіцяв рішучу підтримку України. Також в Україні хочуть розширити механізм страхування військових ризиків при експорті зерна.

в