28 листопада 2023, 12:11, Рейдерство

Нардепа Сергія Лабазюка заарештували: можлива застава у 40 млн грн

Вищий антикорупційний суд 28 листопада обрав запобіжний захід нардепу Сергію Лабазюку, підозрюваному у підкупі міністра відновлення Олександра Кубракова і голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. Про це повідомляє Суспільне.

Суд частково задовольнив клопотання обвинувачення та ухвалив рішення про взяття Сергія Лабазюка під варту та утримання у Київському СІЗО до 21 січня 2024 року. ВАКС визначив альтернативу —застава у 40 млн грн.

У разі внесення застави Лабазюка зобов’яжуть прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями.

Нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ Ю Ар Ді Українські дороги Денисом Назімовим, й водієм, який передавав «китайський подарунок» Мустафі Найєму Богданом Шудрею.

Для мене було не стільки це рішення важливе, як важливо те, щоб якомога швидше слідчі приступили не до теоретичних, а до практичних кроків щодо визначення: хто правий, а хто винний. Я своєї вини не відчуваю. Я нікому не пропонував неправомірної вигоди», — сказав Сергій Лабазюк.

Як писав AgroPolit.comСергія Лабазюка підозрюють в хабарництві. Також слідчі Національного антикорупційного бюро викрили народного депутата від фракції «Слуга народу» Анатолія Гунька на тому, що він продавав землю, що належить Національній академії аграрних наук за $85 тисяч.

в