9 травня 2024, 13:01, Рейдерство

Застава у 20 млн грн: заступника агроміністра Маркіяна Дмитрасевича взяли під варту

Вищий антикорупційний суд відправив заступника міністра аграрної політики Маркіяна Дмитрасевича під варту до 7 липня, з можливістю внесення застави у 20 млн грн. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Посадовця підозрюють у заволодінні землею. У разі внесення застави Маркіян Дмитрасевич повинен буде утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет. Постанова про застосування запобіжного заходу може бути оскаржена в апеляційній палаті ВАКС.

Заступнику міністра аграрної політики повідомили про підозру у справі про ймовірне заволодіння землею на 291 млн грн та спробу заволодіння на 190 млн грн. За версією слідства, до можливої ​​схеми Дмитрасевича залучив тодішній міністр аграрної політики Микола Сольський.

За версією обвинувачення, Дмитрасевич готував проєкти судових рішень, за якими встановлювалася відсутність права постійного користування земельними ділянками у державних підприємств «Іскра» та «Надія».

Слід зазначити, що раніше прокурор повідомив про підозру у заволодінні землею колишньому голові аграрного комітету Ради – міністру Миколі Сольському. Сам Сольський заявив, що події щодо його справи стосуються періоду, коли він був ще адвокатом, а не міністром.

Як писав AgroPolit.com, Миколу Сольського звільнили з посади міністра аграрної політики. Також Олександра Кубракова звільнили з посади міністра.

в