17 жовтня 2023, 15:43, Торгівля

Україна зможе експортувати до Албанії молочні продукти

В Албанії аграрне міністерство дозволило експорт молочних продуктів з України, які пройшли термічну обробку. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Відповідне міністерство Албанії затвердило форму ветеринарного сертифіката, який українська сторона підготувала для початку експорту. Щоб почати експорт молочних продуктів до Албанії, підприємці мають подати запит на проведення позапланового ветеринарного контролю у Держпродспоживслужбу згідно з вимогами країни призначення.

Крім звернення експортер має надати:

  • Копію зовнішньоекономічного договору чи контракту;
  • В разі наявності, копії документів, які засвідчують відповідність спеціальним вимогам, встановленим компетентним органом Албанії.
  • Копії документів, які засвідчують характеристики вантажу та транспортного засобу: це може бути специфікація харчового продукту, товаротранспортна накладна, CMR чи інвойс.

Управління Держпродспоживслужби має в робочий день надати міжнародний сертифікат, коли отримає звернення експортера та необхідні документи.

Зараз експортувати в Албанію українські підприємці можуть товари трьох видів: молочні продукти після термічної обробки, м’ясні напівфабрикати та птицю.

Як писав AgroPolit.com, українські сири можуть зникнути з продажу. Також в ціні сиру 80% складає вартість молока.

в