9 жовтня 2023, 12:20, Політика

Аграрну політику Євросоюзу можуть переписати через вступ України до ЄС – Кулеба

Агрополітику ЄС можливо доведеться змінювати в процесі вступу України до ЄС, але наразі не існує перешкод для зближення українського та європейського агросекторів у рамках вступу України в ЄС. Таку думку висловив в інтерв’ю forbes.ua  міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

На його думку, агросектор не стане перешкодою для нашої євроінтеграції.

«Дискусії щодо сільського господарства будуть найважчими під час переговорів про вступ України в ЄС. Агрополітика Європейського Союзу викликає і зараз багато нарікань всередині Союзу. Розмова ж не лише про реформу процедур, а й про реформу політик. Можливо агрополітику ЄС доведеться змінювати і під тиском внутрішніх чинників, і під тиском перспективи членства України. Але я не бачу жодного ризику, щоб тема сільського господарства стала перешкодою на шляху України до членства в ЄС. Будуть знайдені рішення», – підкреслив він.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що Україна вже виконала 79% Угоди про Асоціацію за всі ці роки з 2014-го і «це хороший показник».

Майже за всіма сімома рекомендаціями Єврокомісії вже зроблені необхідні кроки: відбір суддів Конституційного суду, функціонування НАБУ, САП, Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів», – підсумував він.

Нагадаємо, що наразі триває протистояння України з рядом європейських країн щодо зернового експорту до ЄС.

в