3 жовтня 2023, 12:19, Торгівля

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн обговорили експорт зерна та допомогу фермерам

Президент Володимир Зеленський та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провели переговори щодо зернових маршрутів та координації позицій у питанні українського агроекспорту. Про це президент України повідоми в Twitter (X).

Володимир Зеленський розповів, що з Урсулою фон дер Ляєн він обговорив альтернативні зернові маршрути, домовся про продовження конструктивного діалогу для зняття односторонніх обмежень, введених країнами-членами Євросоюзу, а також пошуки шляхів підтримки українських аграріїв.

Слід зазначити, що напередодні Дмитро Кулеба закликав лідерів європейських країн підтримати роботу відкритого Україною морського коридору для експорту зерна без рф. Україна розпочала реєструвати торговельні кораблі та їхніх власників на новий маршрут з портів Одеси, коли рф вийшла із зернової угоди в односторонньому порядку. Перший корабель, який скористався українським чорноморським коридором прибув до Стамбула 18 серпня.

Вдячний Європейському Союзу за підготовку довгострокової програми фінансової допомоги на суму 50 мільярдів євро протягом чотирьох років. Розраховуємо на її підтримку країнами-членами», – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.comДмитро Кулеба розповів, як припинити зерновий шантаж рф. Також міністри Литви і Польщі обговорили план для українського агроекспорту.

в