25 вересня 2023, 12:10, Рослинництво

В Україні зростає інтерес аграріїв до зберігання кукурудзи в рукавах

В Україні через нестачу сховищ зріс інтерес до зберігання кукурудзи в полімерних рукавах, оскільки вони дозволяють зберігати продукцію, не втрачаючи її якості. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

На українському ринку рукави представлені з різним діаметром: 1,95 – 3,05 м. Довжина їх починається з 30 м і може сягати 90. Експерти стверджують, що для тривалого зберігання зерна в рукаві, показник його вологості має становити 13 – 15%.

Перевантажити зерновий рукав спеціалісти не рекомендують. Під час завантаження рукава необхідно враховувати рельєф майданчика. Зерно рекомендують зберігати в рукавах до шести місяців, але у разі крайньої необхідності, наприклад, при неможливості продати, термін можна подовжити.

В нашій практиці максимальний термін зберігання зерна в рукавах був понад два роки. Якість зерна при цьому не погіршилася. Дотримання всіх вимог та рекомендацій щодо зберігання в полімерних рукавах ТМ Harwell дозволили зберегти зерно без втрат якості. Насправді ці вимоги дуже прості: правильно підготовлений майданчик та не перевантажений рукав», — зауважив Олександр Черненко, начальник відділу продажів рукавів ТМ Harwell від єдиного українського виробника «Планета Пластик».

Як писав AgroPolit.comексперт розповів, чим зернові рукава кращі за силосні ями. Також в Україні зафіксували сплеск попиту на зберігання зерна в полімерних рукавах.

в