21 червня 2023, 15:40, Інвестиції

Україна збільшила гарантії воєнних ризиків з 17,1 млн до 40,85 млн євро

У Лондоні на конференції з відновлення України наша держава уклала угоду з партнерами про збільшення гарантій воєнних ризиків з 17,1 млн до 40,85 млн євро. Про це розповіла перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економіки Юлія Свириденко.

«Наші партнери — багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) вже почали надавати гарантії для страхування воєнних ризиків із Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Я вітаю підписання угоди, яке відбулося у Лондоні. Завдяки цьому гарантії між MIGA і німецьким банківським холдингом ProCredit для страхування воєнних ризиків збільшаться з 17,1 млн євро до 40,85 млн євро», – сказала Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що Україна зацікавлена у швидкому залученні іноземних інвестицій для розвитку ключових галузей та відбудови країни. Міністр підкреслила, що вже йде робота над створенням механізмів підтримки іноземних інвесторів.

Юлія Свириденко охарактеризувала дводенну конференцію з відновлення України, як дуже важливий захід, оскільки на ньому представники України обговорюють зі світовими партнерами питання економічного майбутнього країни.

Представниця Кабміну зазначила, що страхування воєнних ризиків також є важливим, оскільки воно дозволяє інвесторам вкладати гроші в Україну, не хвилюючись за них.

Як писав AgroPolit.com, в Україні випереджають план розмінування сільськогосподарських земель. Також у Лондоні проходить конференція з відновлення України.

в