19 червня 2023, 18:01, Логістика/Техніка

В Укрзалізниці повідомили про суттєве збільшення черги зернових вагонів у напрямку порту Ізмаїл

Згідно з даними від 19 червня до порту Ізмаїл продовжують рух 1964 вагони, що транспортують зернові вантажі, а з 15 до 19 червня черга зросла на 9,9%, або 177 вагонів. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниці Валерій Ткачов в Telegram-каналі «ЖД ЛОГИСТИКА».

За його словами, за минулу добу загальне вивантаження в порту Ізмаїл склало 102 зернових вагони. Спікер підкреслив, що за червень середньодобове вивантаження досягло 100 вагонів із зерном.

Заступник директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниці повідомив, що у разі збереження зазначених обсягів вивантаження, загальний час очікування вивантаження вагонів, що залишаються в черзі, складе більше 19 діб. Розрахунок передбачає поточний темп вивантаження у 102 вагони на добу.

Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через значне накопичення вагонів. Навантаження в напрямку порту планується з урахуванням переробної спроможності отримувачів/операторів, але через погодні умови оператори вивантажують значно менше від запланованого обсягу. Загалом в напрямку порту Ізмаїл рухається понад 6 тис. вагонів з вантажем різної номенклатури», – зазначив Валерій Ткачов.

Як писав AgroPolit.com, повторення минулорічного ажіотажного попиту на перевезення зерна залізницею не буде. Також Європейська заборона на українську агропродукцію вдарила по зелізничним зерновим перевезенням.

в