9 червня 2023, 11:57, Земля

Розгляд законопроєкту про об'єднання сільськогосподарських товаровиробників відклали

Керівники 12 аграрних асоціацій України, які виступили проти законопроєкту №8149 «Про об'єднання сільськогосподарських товаровиробників» отримали два тижні для підготовки своїх пропозицій щодо вдосконалення документу. Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на підсумки засідання аграного комітету РФ.

На обговоренні не було авторів законопроєкту (нардепів та представників ВАР), а від Мінагро з’явився представник лише одного з комітетів. До членів Всеукраїнської аграрної ради було найбільше питань, оскільки ця організація може стати основним бенефіціаром від створення нових об’єднань.

Нещодавно 12 аграрних асоціацій України виступили проти проєкту закону №8149, вимагаючи у авторів документу і представників аграрного комітету відкласти його розгляд у другому читанні.

Представники асоціацій поскаржилися, що законопроєкт підготували, не обговоривши його з громадськістю. Там наголосили, що документ протирічить практиці ЄС у формуванні саморегульованих організацій. Представники асоціацій висловили впевненість, що документ у нинішньому вигляді несе корупційні ризики.

Як писав AgroPolit.com 12 аграрних асоціацій виступили проти законопроєкту 8149 про саморегульовані організації. Також частину державних повноважень хочуть передати аграріям.

в