2 червня 2023, 12:36, Торгівля

12 аграрних асоціацій виступили проти законопроєкту 8149 про саморегульовані організації

В Україні дванадцять аграрних асоціацій виступили проти законопроєкту №8149 «Про об'єднання сільськогосподарських товаровиробників», вимагаючи від аграрного комітету і авторів документу, відкласти його розгляд у другому читанні. Про це повідомляє AgroPolit.com.

В асоціаціях вважають, що законопроєкт підготували без обговорення його з громадськістю, а також  він протирічить практиці Євросоюзу в утворенні саморегульованих організацій. Крім того, автори звернення стверджують, що документ в його нинішньому вигляді має корупційну складову.

У переліку підписантів відповідної заяви опинилися найбільші галузеві об’єднання: «Укрконсервмолоко», асоціація «Українських імпортерів риби та морепродуктів», «Укрвинпром», «Укрцукор», «Ліга виробників харчових продуктів», Українська аграрна конфедерація, «Укроліяпром», «Укрхлібпром», асоціація «М’ясної галузі», Всеукраїнська асоціація пекарів, Спілка молочних підприємств України, «Укрхарчопром», «Борошномели України».

Керівники аграрних асоціацій попросили депутатів про окрему зустріч з метою доопрацювання документу. Після такого обговорення за участі членів аграрного комітету, з документу мають зникнути корупційні ризики.

Як писав AgroPolit.com, частину державних повноважень хочуть передати аграріям. Також Верховна Рада просить обмежити ввезення російської деревини до інших держав.

в