28 травня 2023, 09:00, Земля

2-км прикордонна зона із білоруссю та рф: аграріям можуть надати компенсації

В аграрному комітеті не виключили можливість компенсацій для аграріїв за вилучену землю в межах двокілометрової прикордонної зони з рф і білоруссю. Про це розповів член аграрного комітету парламенту, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець в ексклюзивному інтерв’ю «AgroPolit.com».

«Що стосується компенсації, то певен, що це питання буде вирішене, адже пряма конституційна норма не допускає іншого розвитку подій. Але потрібно спочатку перемогти та завершити війну, максимально зберігаючи життя наших військових, не наражаючи їх на небезпеку. А після війни це питання буде вирішене, можливо шляхом надання компенсації, або у вигляді надання рівнозначних ділянок із земель запасу», – сказав Андрій Богданець.

Він підкреслив, що це питання потребує додаткового опрацювання, однак зазначив, що введення 2-км прикордонної зони – це вимушений крок, бо Україна живе в умовах війни і має захищати свої території всіма можливими засобами.

Спікер розповів, що відповідне питання вже обговорили з керівниками військових штабів, які базуються на прикордонній території. Захисники України вточнили, що мова йде не про всі землі вздовж протяжності кордону, а території із насадженнями, які заважають контролювати кордон.

Як писав AgroPolit.com, в аграрному комітеті розповіли, як має працювати МПЗ в умовах війни. Також запуск ринку землі для юросіб необхідно відкласти до закінчення війни.

в