15 травня 2023, 10:48, Торгівля

Страйк перевізників: пункт пропуску на кордоні України і Польщі розблокували

З 15 травня на кордоні України та Польщі розблокували пропускний пункт Ягодин – Дорогуськ, а рух вантажівок там проходить у звичайному режимі. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Telegram.

«Страйк, який тривав понад 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Однак ми змогли знайти рішення і домовитися про розблокування руху. Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень транспортного безвізу та домовленостей щодо пропускної спроможності Ягодин – Дорогуськ», – написав Олександр Кубраков.

За його словами, рішення вдалося досягти завдяки переговорам із керівництвом Люблінського воєводства та представниками Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі.

Зазначимо, що через протести польських перевізників, польська сторона 4 травня перестала оформлювати вантажівки на виїзд та в'їзд, що слідували через пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

В Україні для вирішення цієї проблеми тимчасово відмінили дозволи, які були змушені отримувати польські перевізники, транспортуючи продукції в Україну з європейських країн.

Як писав AgroPolit.com, на польсько-українському кордоні залишається три тисячі вантажівок. Також найбільший польський пункт пропуску мають розблокувати: в Україні знайшли рішення

в