3 квітня 2023, 08:30, Харчова безпека

У Держспоживслужбі розповіли, що бажають змінити в законодавстві

Держспоживслужба разом з відповідним комітетом Верховної Ради готує зміни в законодавстві, що стосується безпечності харчових продуктів. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com  розповіла т. в. о.  голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко.

 

 

 

 

Наразі комунікуємо з Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин щодо вдосконалення законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів. Зокрема, працюємо над змінами в законах «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771) та «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти та корми» (№ 2042), – зазначила Ольга Шевченко.

За її словами, також у Держспоживслужбі планують вдосконалити законодавство про селекцію сільськогосподарських тварин, здоров’я тварин та якість кормів. У результаті внесених змін законотворці планують усунути невідповідності між законодавством України та Європейського Союзу.

Ольга Шевченко додала, що зараз також йде розробка проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва» (№ 8290).

Як писав AgroPolit.com, у Держспоживслужбі розповіли, що таке передекспортний сертифікат. Також у Держспоживслужбі розповіли, як відбувається реформа прикордонних пропускних та інспекційних пунктів.

 

в