24 березня 2023, 09:50, Політика

Зерновий ультиматум рф пов’язаний з контрнаступом ЗСУ - Лабазюк

Народний депутат України, член аграрного комітету Сергій Лабазюк розповів, що ультиматум рф щодо «зернової угоди» пов’язаний з контрнаступом ЗСУ цієї весни. Про це він сказав в ефірі марафону «Єдиних новин».

 

 

 

 

 

Чому 60 днів? Одна з версій — на тлі весняного контрнаступу України рф у разі негативних сценаріїв на полі бою хоче мати важелі впливу. Це країна-злочинець, яка знаходить нові методи маніпуляцій заради власних інтересів. І щоразу ці вимоги змінюються. Наші міжнародні партнери повинні давно збагнути, що з рашистами нема про що домовлятися! Потрібно приймати кардинальні рішення, — заявив Сергій Лабазюк.

Парламентар додав, що через можливе блокування роботи «зернового коридору», складно прогнозувати відправлення із портів. За його словами, таке положення має негативний вплив на ринкове ціноутворення, оскільки змушує трейдерів вносити зміни у закупівельні плани.

Затягування перевірок у часі Лабазюк вважає ще однією важливою проблемою, яка, на його думку, негативно впливає на український експорт.

Щодо затримки перевірок інспекторами: оскільки час на перевірку малих та великих судів однаковий, прийнято рішення працювати з не менше ніж 25 тис. т. Це дозволяє експортувати великі обсяги зерна, — додав Лабазюк.

Як писав AgroPolit.com, блокування морських портів призвело до мільярдних втрат серед аграріїв. Також Ердоган подзвонить путіну, щоб обговорити зернову угоду.

в