8 березня 2023, 15:33, Політика

Грубе порушення міжнародного права: засновник агрохолдингу Ukrlandfarming прокоментував свій заочний арешт

Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк назвав порушенням міжнародного права рішення про його заочний арешт, прийняте Вищим антикорупційним судом. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на Latifundist.com..

За його словами, в таких діях є чіткий мотив — тиск на його бізнес з метою знищення.

 

 

 

Рішення про мій заочний арешт у справі Насірова є грубим порушенням міжнародного права та безглуздим продовженням спроб НАБУ звинуватити мене хоч у чомусь. Такі протиправні дії принижують Україну як правову державу та члена міжнародної спільноти, – заявив Бахматюк.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Олега Бахматюка по справі про надання хабара колишньому голові ДФС Роману Насірову, а також його раднику.

Про це повідомила САП, однак у самому повідомленні ім'я заочно заарештованого не вказане.

7 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, узгодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою власнику одного з агрохолдингів, який у власних інтересах надав неправомірну вигоду у розмірі 722 млн грн колишньому голові ДФС, — сказано в повідомленні без вказівки точного імені фігуранта.

За даними слідства, Роман Насіров отримав від власника вказаного агрохолдингу хабар у 722 млн. грн.

Як писав AgroPolit.com, рашисти розграбували базу Ukrlandfarming на $250-270 млн. Також агрохолдинг UkrLandFarming готує позов до уряду росії на $1,2 млрд через втрати від війни.

в