9 грудня 2022, 10:12, Приватизація

Фонд держмайна продав три спиртзаводи за 155 млн грн

7 грудня відбулися три приватизаційні аукціони, на які були виставлені Гайсинський і Жовтневий спиртовий завод, а також Барський спиртовий комбінат. Переможці торгів запропонували за них загалом 155 млн грн. Це в 3,5 рази більше від загальної суми стартових цін. Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна України (ФДМУ).

Як повідомляється, найзапекліша боротьба точилася за Барський спиртовий комбінат. Переможець запропонував за нього 30 млн грн, що більше від стартової ціни в 13 разів.

Найдорожче продали Жовтневий спиртовий завод: переможець запропонував за нього 85 млн грн, що в 2,7 раза більше за стартову ціну.

Третій спиртовий актив – Гайсинський спиртзавод – продали за 40 млн грн, що у 4,3 раза перевищує стартову ціну.

«Я дякую учасникам аукціонів за сміливість позмагатися за спиртзаводи і одночасно запрошую інших підприємців взяти участь в наступних приватизаційних торгах. Лише до кінця 2022 року ми плануємо виставити на продаж ще близько 6070 об’єктів», – заявив Голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Фонд державного майна нагадам інвесторам, що на сайті privatization.gov.ua розміщені усі актуальні оголошення приватизації.

Нагадаємо, що раніше на Тернопільщині продали спиртзавод за 120 млн грн.

в