7 листопада 2022, 13:10, Фінанси

Голова Верховної Ради Стефанчук підписав бюджет на 2023 рік – що отримають аграрії

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав законопроєкт про державний бюджет на 2023 рік. Про це повідомляє АgroРolit.com з посиланням на картку законопроєкту №8000.

«Наступним кроком для прийняття документа буде його підписання Президентом України. Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк наголосив, що раніше це займало і по декілька тижнів», – написав ну телеграм-каналі народний депутат Ярослав Железняк. 

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, для аграріїв у бюджеті на 2023 рік закладено 1 млрд грн 350 млн для закладки садів та 20 млрд грн за програмою доступних кредитів «5-7- 9».

Раніше аграрний комітет пропонував внести зміни до державного бюджету на 2023 рік з пропозицією виділити додаткові 10,4 млрд гривень на фінансову підтримку аграріїв та 500 мільйонів для надання кредитів фермерським господарствам.

Нагадаємо, що за традиційними програмами підтримки АПК на наступний рік уряд не заклав нічого і розраховує в основному на міжнародну грантову допомогу. Більше – у матеріалові «Держпідтримка агросектору у 2023 році».

в