21 вересня 2022, 13:57, Політика

Рада прийняла в цілому законопроєкт щодо географічних назв

Народні депутати Верховної Ради прийняли в цілому законопроєкт №4079 про удосконалення ведення Державного реєстру географічних назв, здійснення обліку і реєстрації географічних назв. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Як ідеться у документі, його мета – перевести Державний реєстр географічних назв в електронний вигляд і забезпечити вільний та безоплатний доступ до цієї інформації усім охочим.

Законопроєкт сприятиме актуалізації даних в Реєстрі, які мають важливе значення для економічного розвитку країни, а також посилить міжнародне співробітництво та сприятиме торгівлі.

Загалом реалізація законопроєкту передбачає:

  • здійснення державного управління у сфері діяльності, пов’язаної із встановленням, унормуванням, обліком, реєстрацією, використанням та збереженням географічних назв;
  • створення та ведення Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді, здійснення заходів з його програмного та технологічного забезпечення, захисту даних, ведення обліку і державної реєстрації географічних назв та доступу до відомостей Державного реєстру географічних назв відповідно до законодавства;
  • визначення держателя та адміністратора Державного реєстру географічних назв.

Нагадаємо, що у Мінекономіки зареєстровано 8 продуктів із географічними зазначеннями.

в