28 серпня 2024, 13:30, Торгівля

Виробники в Україні зможуть реєструвати географічні зазначення

В Україні набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень і відтепер українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, зможуть зареєструвати географічні зазначення за регламентованою процедурою. Про це повідомили в Мінекономіки.

Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку аграрних регіонів. Крім того, це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління

Географічне зазначення — це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця.

Це може бути, наприклад, відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляється тільки в певному регіоні. Наказ Міністерства економіки, зареєстрований 24 липня 2024 року, встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв.

У нових правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару.

Як писав AgroPolit.comворожі обстріли пошкодили 7% виноградників Одещини. Також у Верховній Раді підтримали два законопроєкти про виноробство.

в