12 листопада 2021, 10:15, Земля

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві сприятиме продажу української землі іноземним компаніям – Тимошенко

Прийняттям закону 3205-2 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», робиться велика афера, для того щоб українську сільськогосподарську землю всупереч позиціям Конституції, продати, у тому числі іноземним учасникам цього процесу. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«Ухвалюючи ось цей закон, який називається 3205-2 Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, робиться велика афера, така масштабна афера, для того щоб українську сільськогосподарську землю всупереч позиціям Конституції все-таки продати. В тому числі іноземним учасникам цього процесу. Тобто це по суті вже третій закон про розпродаж української сільськогосподарської землі іноземним учасникам», – заявила Тимошенко.

За її словами, в держави немає коштів аби створити такий Фонд, тому інвестиції будуть іноземні.

Це з бюджету, де вже нічого немає, де немає чим платити заробітні плати медикам, освітянам, пенсіонерам пенсії, стипендії студентам. З цього бюджету вони хочуть туди ввалити гроші, в цей Фонд, а на іншу частину власності цього Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві запустити міжнародні, іноземні фінансові фонди, підприємства, яким віддається по суті управління цим Фондом. Що буде робити цей Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві? Якщо, наприклад, власник землі аграрій або власник паю звернеться до банку і захоче отримати під свою землю кредит. Тут не сіло не впало виникає цей Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві з великими іноземними капіталами, іноземними, я підкреслюю, які будуть гарантувати цей кредит за аграрія, за власника паю перед банком. А якщо так станеться, що банківська політика, курсова різниця, будь-що інше не дозволить, або, можливо, погодні умови не дозволять аграріям вчасно повернути кредити, то цей Фонд так званий практично буде власником цієї сільськогосподарської землі, яку віднімуть у селян, у власників паїв і т.д», – зазначила Тимошенко.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що Фонд часткового гарантування кредитів не зможе фінансувати малих фермерів.

 

в