12 серпня 2021, 15:00, Логістика/Техніка

Міністр інфраструктури доручив новому главі Укрзалізниці підняти тарифи на вантажоперевезення

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков 12 серпня представив залізничникам виконуючого обов'язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна і назвав пріоритетні завдання нового керівника. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Зокрема, міністр інфраструктури назвав такі ключові завдання:

  • підняття тарифів на вантажні перевезення;
  • налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — ДП «Енергоатом»;
  • залучення на український ринок міжнародних інвесторів;
  • закупівля нових поїздів і локомотивів як у українських, так і в іноземних виробників при умові локалізації виробництва.

«Укрзалізниця» колись була потужною компанією, і я пам'ятаю ті часи. Але, на жаль, в останні роки її стан тільки погіршувався. Моє завдання — переламати негативну тенденцію занепаду залізниці і повернути їй колишню міць, а залізничникам — престижність професії. Тому в «Укрзалізниці» починається Велике будівництво. Мені потрібна хороша команда і кожен з вас отримає можливість стати її частиною», — зазначив Олександр Камишін.

Нагадаємо, новопризначений в.о. голови правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін заявив, що підготовка до зернового сезону цьогоріч була провалена: виконано лише 15% ремонтів, готові до експлуатації лише 26% зерновозів. 

в