13 жовтня 2023, 12:14, Фінанси

Україна має змістити акценти з агро на оборону – Олександр Камишін

Пріоритетний розвиток аграрного господарства не може забезпечити Україну стійкою економікою, тому акцент треба поступово змістити на оборонно-промисловий комплекс. Про це заявив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, пише «Дзеркало тижня».

За словами міністра, обсяги виробництва української продукції оборонного призначення стрімко зростають. Олександр Камишін додав, що після перемоги у війні, очікує зростання експорту українського озброєння. Він впевнений, що найбільшим попитом будуть користуватись українські ракетні комплекси, БТРи та дрони.

 

Ми 30 років будували аграрну країну і досягли в цьому хороших результатів. Наше зерно найдешевше в світі, наша логістика краща в світі. Але стійкий та довгостроковий розвиток Україні забезпечить не аграрний сектор. Якщо ми зосередимо всі державні ресурси, ми можемо побудувати кращий у світі оборонно-промисловий комплекс. Від місяця до місяця ми маємо кратне зростання. Вже сьогодні більшість дронів на фронті — українського виробництва. Ще півроку тому корпуси для снарядів та мін виробляли лише два ливарних підприємства. Зараз їх більше двадцяти» – сказав Олександр Камишін.

Як писав AgroPolit.com, Україна буде самостійно виробляти техніку для гуманітарного розмінування. Також Олександр Камишін увійшов до складу РНБО.

в