31 жовтня 2020, 06:23, Політика

Від земельної детінізації очікують отримати до держбюджету $1 млрд щороку

Від земельної детінізації очікують отримати надходжень до держбюджету на рівні $1 млрд щороку. У цьому запевнив у інтерв'ю AgroPolit.com голова Держгеокадастру Роман Лещенко

«Детінізація використання державних земель через оренду може принести до бюджету мільярд доларів щороку. Йдеться про плату за землю, податки та відбілення ринку зернових. Адже в основній масі вирощена на цих землях продукція продається в тіні. Такі яскраві приклади ми бачили на с/г землях Міністерства оборони. Наприклад, на танкових полігонах Миколаївської області вирощується кукурудза – і ніякі податки не сплачуються, все реалізовується в тіні, продається за готівку, потім через різні податкові скрутки проводять схеми з відшкодуванням ПДВ, а держава рахує збитки», — сказав Лещенко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». Документ передбачає завдання для уряду з передавання земель с/г призначення з державної до комунальної власності. Це відбулося під час Національного земельного форуму.

 

в