29 жовтня 2020, 06:41, Політика

Земельний блокчейн від «вінницької команди» урядовців назвав схематозом голова Держгеокадастру Роман Лещенко

Земельний блокчейн від «вінницької команди» урядовців схематозом назвав голова Держгеокадастру Роман Лещенко. Про це голова Держгеокадастру говорив у інтерв'ю AgroPolit.com.

Лещенко нагадав про результати аудиту Світового банку, який має звернути увагу на участь підрядних компаній у системі земельного блокчейну, створеного урядом Володимира Гройсмана

«Земельний блокчейн, який розробили наші попередники, – це вінницький схематоз із використанням підставних підрядних компаній. За результатами аудиту Світового банку ми побачимо реальну картину з запровадженням також і земельного блокчейну. Я зацікавлений створити реально захищену систему даних про всю землю України. Для цього слід: по-перше, оцифрувати всю державну землю, враховуючи передану за механізмом безоплатної приватизації та, по-друге, захистити весь цей масив даних у ДЗК», – заявив Лещенко.

Нагадаємо,  IT-спеціаліст, віцепрезидент УСПП та голови Комісії з питань науки та ІТ Іван Пєтухов розповідав, що команда, яка працювала за правління Володимира Гройсмана, створила блокчейн «вінницького» походження.

Коли я зацікавився державним ресурсом  http://blockchain.gov.ua, вирішив перевірити його на належність. Для цього скористався сервісом whois ТОВ «Хостмайстер» і подивився, хто його реєстрував на сайті https://hostmaster.ua/ . Відповідно до отриманих даних, цей домен подавала на реєстрацію Вінницька міська рада ще 28.07.2017 р.  Дуже цікаво, а навіщо Вінницькій міській Раді ресурс державного значення?! Чи, випадково, не тому, що «хтось» у Кабміні має вінницьке коріння?», — сказав Пєтухов.

в